Карти

Всичко за картите в играта е тук!

  • Използването на картите е единственият начин за разполагане на войски..
  • Карти могат да бъдат получени чрез закупуване със злато или намерени в сандък.
  •  След като достигнете определен брой от дублиращи се карти ще можете да надстроите картата с монети и да вдигнете нейното ниво.
  • Съществуват 4 нива на рядкост: „Общи“ означени със синьо, „Редки“ означени с оранжево, „Епични“ означени с лилаво и „Легендарни“ означени с дъга.
  • Понастоящем има 83 карти.
  • Има 3 вида карти: Войни, Магии и Сгради.

 

 

ВОЙНИ


Archers – 
Стрелците могат да бъдат разделени на две ленти. Iимат голям обхват и понасят много щети. Те не умират от The Log или Zap. Също така са отлични за отбраната срещу Graveyard, когато се използват с помощни средства като Knight или Ice Golem.

 


Baby Dragon –
То е всеобхватната универсална карта. Има достатъчно живот, добра атака, скорост, всичко е на прилично ниво. Не може да се обърка.

 


Balloon – 
Балонът е супер смъртоносна офанзивна карта, когато е зад танк като Lava Hound или Giant. Въпреки това има доста единици, с които да я спрете без да ви нанесе щети на кулата.

 


Bandit – 
Бандитът е много мощна карта, струваща само 3 еликсир. В състояние е незабавно да натисне противника със скоростта и промъкването си. Ако не реагирате достатъчно бързо и не поставите опонент пред нея, тя бързо може да направи много щети на кулата.


Barbarians – 
Варварите са отлична защитна карта срещу Elite Barbarians, Royal Giant, Battle Ram, Three Musketeers, Graveyard и почти всички танкове освен P.E.K.K.A. Проблемът е, че те са много слаби срещу магии като Fireball и Poison, и са твърде бавни за да породят голям натиск върху противника.


Bats –
Много ефективни срещу Inferno Tower, Inferno Dragon, Graveyard и Skeletons Army. Бързо преминават от защита в атака.

 


Battle Ram – 
Много опасна карта. Той ускорява предвижването си и ако не бъде спрян преди да стигне кулата ще причини големи щети. Не само трябва да се притеснявате за неговото бързо предвижване, но и за двамата варвари които заедно нанасят много повече щети ако останат сами.


Bomber –
Той причинява големи щети, но се насочва само към наземни единици и има много малко живот, а обхватът му не е толкова голям. Лесно може да бъде спрян и не помага срещу въздушните атаки.

 


Bowler –
Е един от най-добрите защитни войници в играта. Убива и бута назад повечето войски. За съжаление неговата неспособност да се насочи към въздушни нападения е това, което го отличава от Executioner.

 


Cannon Cart – Заради щита си може да се използва като поддържаща единица в атака, а след падането на щита става примамка за Golem, Giant, Hog Rider и Balloon.

 


Dark Prince –
Той има масова атака, но лесно може да бъде спрян от Goblins, Goblin Gang или Skeleton Army. Добре се комбинира с Prince и P.E.K.K.A.

 


Dart Goblin –
Той има един от най-големия обхват в играта. Започва много бързо да прави щети по кулата, преди опонентът ви да реагира. Лесно се справя с Inferno Tower без дори тя да го пипне. Той също е отлична стръв за The Log.

 


Electro Wizard –
Той е много мощна карта за отбрана и контра атака. Идва със Zap, който може да зашемети войската на противника и да им промени целите, към които са се насочили. Той може да оцелее след атака от Fireball, правейки го доста добра предпоставка за контра атака поставен зад танк. Защитава много добре с постоянното си зашеметяване.


Elite Barbarians – 
Започнете да работите върху рефлексите си за разполагане на единици за защита или тези момчета ще стигнат до кулата ви и бързо ще я разрушат. Доста са бързи и мощни. Лесно може да ги разсейвате с почти всички карти.

 


Executioner – 
Една от най-добрите защитни карти в играта. В комбинация с Tornado той може да спре огромната атака, която са подготвили срещу вас. Не само това, но той е най-лошият съперник на Night Witch.

 


Fire Spirits – 
Огнените духчета са много полезни, за да извадят бързо от строя Minion Horde или Minions. Лесно се справят и с Elite Barbarians или Barbarians. Добра защита са и срещу Three Musketeers, когато са разделени.

 

Flying Machine – Има голям обхват, заради който лесно се справя с приближаващите към нея въздушни нападения. Добре се комбинира с Giant и Miner.

 


Giant – 
За само 5 еликсир, гигантът има много повече живот от Hog Rider, но е много по-бавен. Да бъде бавен е всъщност добре, защото може да подготвите големи и мощни атаки докато го използвате като щит.

 


Giant Skeleton – 
Гигантският скелет е отличен за отбрана, способен да прекрати големите атаки. Но проблемът е, че той е прекалено скъп. Не разполага с толкова много живот, за да се използва като танк. Умен играч винаги ще се насочи към него отзад, за да избегне щетите които нанася след като е убит.


Goblin Gang – 
Въпреки че Goblin Gang вече има по-малко Spear Goblin, тя все още е много полезна карта и е отлична за примамка да бъде използван The Log. Ако бъде пренебрегната може да направи големи щети.

 


Goblins –
Малки, бързи и мощни. Лесно се справят с атаката на Hog Rider или някой танк. Може да направят големи щети в комбинация с Miner. Лесно се спират с The Log.

 


Golem – 
Въпреки че ще ви коства 8 еликсир, той може да отнесе доста бой докато вие съберете войска зад него, която да отнесе всичко по пътя си. Много добре се комбинира с Baby Dragon или Night Witch.

 


Guards –
Те са много подценявана карта. Имат предимството, че не умират от The Log, като е Goblin Gang. Отлична защита са срещу Graveyard, Bandit, Musketeers и много други заплахи.

 


Hog Rider –
Той е почти винаги сред най-популярните атакуващи карти още от началото на играта. Нанася бързи и големи щети. Атакува директно по сгради.

 


Hunter –
Нанася големи щети от близко разстояние, докато надалеч са значително по-слаби. За сметка на това страничният обхват се увеличава.

 


Ice Golem –
 Той не атакува единици, но е само 2 еликсир. Смъртта му нанася поражения и забавя всички около него, което е много полезно срещу големите заплахи. Можете да го използвате като щит, за да направите голяма атака с Mini P.E.K.K.A или Hog Rider.

 


Ice Spirit –
Леденото духче е друга супер универсална и полезна карта. Само 1 еликсир ви позволява да замразявате и да рестартирате целта на атаката на противника. Отлична карта за превъртане на картите и поддържате ниската средна стойност за еликсир на тестето.


Ice Wizard –
Една от най-добрите карти в играта и най-добрата защитна карта. Убива скелети или прилепи с един удар. Той все още е една от най-добрите карти в долните арени, но на върха не успява да намери място в добри тестета.

 


Inferno Dragon –
Използва се доста в тестета, които разчитат на бързото и постоянно пускане на единици. Въпреки това лесно може да я контрирате с Ice Spirit или Zap, които се използват почти във всяко тесте.

 


Knight – 
Той е най-добрият помощник за атака от втора линия. Също така е най-добрият мини-танк в играта. Има много живот за само 3 еликсир, като същевременно има бърза атака и може да понася много щети.

 


Lava Hound –
Един от най-често използваните танкове в играта. Може да понесе доста щети преди да се раздели на малки части. Доста добре се комбинира с Miner.

 


Lumberjack – 
Въпреки че не е толкова танков колкото Mini P.E.K.K.A, той може да осигури много полезен Rage след смъртта си и това може да бъде много смъртоносно за противника ви. Добре се съчетава с Giant и Night Witch, тъй като Rage ще увеличи скоростта на гиганта и призоваването на прилепи от Night Witch.

 

Magic Archer – 

 

 

Mega Knight – Притежава подобна способност като на Bandit, да атакува с голяма мощ от разстояние. Лесно се спира с въздушни единици като Minions, Inferno Dragon и т.н.

 


Mega Minion –
Супер универсална карта само за 3 еликсир. Може да оцелее от Fireball, да причини много щети на противниковата кула и да ви защитава както от наземни така и от въздушни нападения. Справя се много добре срещу Night Witch.

 


Miner – 
Миньорът е доста подценявана карта, но е опасен във всички видове тестета. Той е чудесен за контриране на Elixir Collector. Използвайки го, за да защитите Goblins, Skeletons, Bats или Minions може да ви позволи да извършите огромно количество щети на кулата на съперника ви.


Mini P.E.K.K.A – 
Също често подценявана карта. Той е отличен за контриране на Battle Ram, Bandit, Hog Rider, Giant, Golem, Royal Giant и т.н. Можете дори да го използвате с Ice Spirit или Ice Golem, за да се противопоставите ефективно на Three Musketeers.

 


Minions –
Те са само 3 еликсир, но правят големи щети. Чудесна защита са срещу големите заплахи като Night Witch и Graveyard. Те не могат да бъдат убивани от Zap.

 


Minion Horde – 
Стават много по-смъртоносни в комбинация с Heal и също така са чудесни за защита от Night Witch или Graveyard. Те са много опасни ако са в едно тесте и с Three Musketeers, тъй като те могат да бъдат използвани и за примамка на Fireball и Poison.


Musketeer – 
Много полезен дългосрочен нападател в много тестета. Това което му липсва е масовата атака, за да бъде перфектният войн.

 


Night Witch –
Тя е една от най-смъртоносните офанзивни заплахи в играта. Добре се използва зад танк като Giant, Golem или дори Ice Golem. Създава прекалено голям натиск, тъй като не само трябва да се притеснявате за нея когато е зад танка, но и за нейните прилепи, които непрекъснато призовава.


P.E.K.K.A –  
В състояние е да се противопостави с един замах на всеки танк или заплаха изправила се пред него като Giant, Golem, Battle Ram, Three Musketeers или Hog Rider. Но лесно се разсейва от малки и много на брой единици.

 


Prince – 
За съжаление с The Log, Zap и Ice Spirit, които са три от най-използваните карти от топ играчите, е много трудно да се възползвате от мощта на принца. Той е 5 еликсир и лесно се разсейва от малки единици, като Goblins или Skeletons. Въпреки това, с правилната подкрепа той може да бъде смъртоносен. Има приличен живот.


Princess –
Тя е много добра в тестета, който са с далечен обхват за атака. Една от най-добрите поддържащи карти. Лесно могат да я отстранят с The Log или Arrows.

 


Royal Ghost –
Има масова атака, която му позволява да се справя лесно с Goblins и Skeletons. Промъква се близо до противниковите единици и ги атакува в засада. Добре се комбинира с Ice Golem.

 


Royal Giant – 
Доста прилична карта. Тъй като това е common карта, е лесно да се вдигне на висок левел. Така че има много играчи, които са ниско ниво с висок левел Royal Giant и това може да е досадно. Когато се изправите срещу него не забравяйте да планирате контраатака, а не да се съсредоточите върху отстраняването му. Ако се съсредоточите само върху убийството на гиганта, тогава няма да спечелите.


Skeleton Army –
Армията от скелети не е толкова заплашителна в атака, колкото Goblin Gang. Тя се справя много добре в отбрана. Добре ще е да имате друга карта, която може да примамва използването на Zap и The Log.

 


Skeleton Barrel –
Добре се комбинира с Golem. Насочва се само към сгради. Нанася щети след като скелетите слязат от барела. Тогава започва купона!

 


Skeletons – 
Скелетите са една от доста използваните карти. За съжаление премахването на един от тях намали щетите, които можеха да нанасят. И все пак те са много полезна карта за бързо въртене на картите и поддържане на ниската средна стойност за еликсир на тестето.


Sparky – 
Това е най-лошата легендарна карта, която не може да се противопостави на половината от картите в играта. Използва се много в долните арени, но се справят лесно с него във високите арени.

 


Spear Goblin – 
Доста са добри за „ощипване“ на опонента, но често не си струва да губите 2 еликсир за малко щети на противника. Твърде слаби са и умират от Zap. Те са много по-добри и причиняват много повече щети, когато са поставени зад танк.

 


Three Musketeers – 
Една от най-силните карти в играта. Благодарение на Battle Ram и Heal, които ги правят още по-добри, те стават почти невъзможни за спиране. Ако нямате Fireball или Poison сте загазили.

 


Valkyrie – 
Тя е много полезна срещу Graveyard, Poison, Battle Ram, а също така и срещу Three Musketeers. Просто използвайте нещо за разсейване, като Ice Golem пред нея, и след секунди всичко ще е унищожено.

 


Witch – 
Вещицата също е една от най-добрите за противопоставяне на Graveyard. Способна е да убие скелети с един удар. Същевременно е в състояние да оцелее от Fireball или Poison. Тя също може да бъде супер мощна ако я използвате в контраатака. Ако противникът има в защита Executioner или Bowler не забравяйте да играете вещицата в другата лента на бойното поле.


Wizard – 
Той е доста мощен, но е превъзхождан от Executioner. Предимството на екзекутора е възможността да нанесе поражение на няколко войници зад целта си, да оцелее от PoisonFireball или Lightning, за разлика от магьосника. Но пък ако искате чиста мощ и точност, за вас е мага.


Zappies –
През определено време създават Zap. Може да бъдат разделени и да създадете двойна атака срещу противника.

 

 

 

МАГИИ


Arrows – 
Перфектната контра на Minion Horde, Goblin Gang и Skeleton Army. Стрелите са с много голям радиус, но въпреки това не са толкова използвани както са The Log, Zap, Fireball, Poison и Tornado.

 

 

Barbarian Barrel – 

 


Clone Spell – 
Подобно на Mirror, тя е друга много забавна карта, но просто не е най-добрата карта за конкурентна игра. Така е защото The Log, Zap и Ice Spirit се използват почти от всеки и бързо убиват клонингите.

 


Fireball –
Огнената топка също е една от основните карти. Лесно може да разгромите големи заплахи като Three Musketeers и Night Witch. Може да атакувате директно кулата на опонента си във важен момент в края на битката.

 


Freeze – 
Замразяването може да бъде много смъртоносна карта, ако можете да хванете противника си в крачка. Пуснат в точният момент и добре позициониран, той може да ви спечели играта.

 


Goblin Barrel –  
Доста опасна карта. Така е защото гоблините не умират от Zap. Ще трябва да разчитате най-вече на The Log. Често се използва след като е подготвена голяма атака, която ви е привлякла вниманието и се разчита на изненада с барела.

 


Graveyard – 
Въпреки че има много начини да спрете скелетите на гробището има много малко начини да го спрете, когато се използва в комбинация с карта като Poison или когато кулата ви е разсеяна да атакува танк. Невероятно бързо ще падне кулата ако нямате добър отговор в защита.


Heal – 
Колкото по-голяма е комбинацията от войници, толкова по-мощна ще е Heal. Ако комбинирате Three Musketeers и Battle Ram, тогава ще бъде много трудно да ви спрат, защото Heal може да направи защитата на опонента съвсем безполезна.

 


Lightning – 
Светкавицата има много голям радиус и атакува трите цели с най-високото моментно ниво на живот. Хубава е способността му да рестартира Inferno Tower, също така добре се справя с Three Musketeers и Elixir Collector.

 


Mirror – 
Огледалото е доста забавна карта, но не е най-доброто за конкурентна игра. Не е много безопасно да използвате една и съща карта два пъти, освен ако не използвате първата за стръв. Но дори и тогава даването на още еликсир, за да използва същата карта два пъти не винаги е възнаграждаващо. Обаче е много по-ефективен в режим 2v2, където можете да копирате магия или Miner и да го пускате докато спечелите.


Poison – 
Отровата е една от най-добрите за контра на Graveyard, тъй като може да убие скелетите почти веднага след като се появят. Големият радиус също е супер полезен както за атака, така и за отбраната. Доста е полезна срещу Night Witch.

 


Rage –
Друга забавна карта, с която можете да играете и да печелите битки. Изпробвайте я върху Witch и Night Witch, което не само ще ускори скоростта на нападение, но също така и темпото за призоваване на скелетите и прилепите.

 


Rocket –
Най-коварната карта за директни щети върху кулата. Ако противника ви губи, той може да започне да играе агресивно в отбраната докато унищожи вашата кула само като изстрелва ракета. Ако вие я използвате не забравяйте само едно: Просто не пропускайте кулата на съперника.

 

The Log – Най-използваната карта сред най-добрите играчи. Той осигурява невероятен контрол срещу всички наземни единици. Убива Goblin Barrel, Dart Goblin, Princess, Skeleton Army и Goblin Gang и ви дава предимство в наличният еликсир.

 


Tornado – 
Торнадо е супер мощна защитна карта. То прави много трудно атакуването само в едната половина. Прави много трудно ранното атакуване с Hog Rider и Miner поради способността да тегли тези единици към Кралската кула и да я активира в отбраната.


Zap –
Универсална карта, която може незабавно да убие заплахи като скелети и прилепи, както и да зашемети и рестартира целта на нападащите ви единици. Също така прекъсва нарастващата опасност от Inferno Tower, Inferno Dragon, Battle Ram. Всичко това само за 2 еликсир.

 

 

СГРАДИ


Barbarian Hut –
Варварската колиба е отлична защита, но това е най-скъпата сграда в играта. Това я прави рискова ако не я поставите точно, защото лесно ще оставите Hog Rider или Battle Ram да минат покрай нея, и ще загубите кулата си.

 


Bomber Tower –
Доста мощна наземна отбрана, но е 5 еликсир, а не може да докосне въздушните единици. Ако я използвате по-добре се молете опонента ви да не използва нещо като Lava Hound и Balloon. Също така не се справя добре и срещу атака от Royal Giant и Golem.


Cannon –
Бърза защита срещу наземни атаки. С него лесно може да отклоните атаката към кулата ви от Royal GiantGolem или Hog Rider.

 


Elixir Collector –
С него можете да създавате луди атаки с Golem, Giant, Three Musketeers, Battle Ram. Почти всички мощни тестета притежават тази карта.

 


Furnace –
Фурната е много прилична карта, но не успява да се противопостави на големите танкови заплахи като от Golem, P.E.K.K.A и Giant. Докато може да бъде доста досадна в подкрепление на бързи атаки от Battle Ram, Hog Rider и Miner.

 


Goblin Hut –
Колибата на гоблините не е толкова смущаваща. Може да не й обръщате голямо внимание и да оставите гоблините да ви правят минимални щети. Но ако я пренебрегнете изцяло, с подходящият танк гоблините могат да ви нанесат големи поражения.


Inferno Tower –
Най-добрата защита, с която лесно да се справите срещу танкове. Най-доброто за противопоставяне на Golem, Giant, P.E.K.K.A, Lava Hound, Balloon.

 


Mortar –
Прави по малко щети в течение на времето, но само за 4 еликсир, което позволява да се въртят бързо картите. През това време се играе агресивно в отбраната. В края се довършва с карти като Rocket или Fireball.

 


Tesla –
Просто  няма предимство пред другите сгради в защита. Inferno Tower е много по-добра за убиване на танкове. Докато Tombstone и Cannon предлагат много по-голяма стойност срещу заплахите по земя и са по-евтини.

 


Tombstone – 
Подобно на Cannon може ефективно да противодейства на Hog Rider, P.E.K.K.A, Golem, Giant и други големи заплахи.

 


X-Bow –
Супер смъртоносна карта. Ако се захване с кулата ви се подгответе да понесете големи щети по нея. Докато безпомощно се опитвате да свалите арбалета, противникът ви ще направи всичко възможно за да го защити с пълният си арсенал.